18:15

Gideonsbergs IF 2

Referat

Referat: IF Eker Örebro - Gideonsbergs IF 2

Vi visste att vi möter ett tufft lag som jobbar hårt och så såg matchen ut under 90 minuter. Vi får slita hårt för att ta dessa tre poäng. Oturen grinar oss i anskiktet då vi lite oturligt styr ett skott i get mål, som lrar våran målvakt Emilia helt. Det resultate stå sig i halvtid. Vi hade svårt med tålamodet i rullet vilket vi påpekade i halvtid.
Andra halvan blev bättre då vi flyttar fram Maria Fjellman centralt i banan och hon kunde hålla rätt tempo och styra spelaet på ett klokt sätt. Sakta men säkert mal vi sönder Eker då vi tar över spelet helt, även om deras omställningar och längre bollar orsakar lite oro under hela matchen. Vi etablerar ett spel på offensiv planhalva och i 50:de miuten så jobbar Ella Åkerberg ifatt en boll vid hörnflaggan som alla trodde var död, spelar den till Sara som kliver in i straffområdet och skjuter på målvakten som tippar bollen mot bortre stolpen där Julia Chamoun dyker upp och gör 1-1. Nu är vi väldigt på för att skapa fler lägen och mycket av spelet är på deras planhalva ....sen kommer de långa bollarna som ställer oss lite! Den 75:te minute så gör Sara en egen tur långt in på deras planhalva driver djupt och skjuter lågt bakom deras målvakt , som är lite skymd, men 2-1 är det resultat som vi har. Tjejerna jobbar sig in i matchen och sen är det bara vi som försöker spela boll och försvarar oss mot deras djupledsbollar. IF Eker är svåra och jobbar kopiöst hårt så vi är glada att vi vinner denna match.
Dagens KEXchoklad är Sara Eklund som är involverad i alla våra mål plus mycket mer. Bra jobb alla tjejer.